Harva käyttää kylvölomaa

0
Tarvasjokelaiset Juho Sipilä (vas.) ja Anttoni Laaksonen valmistautuvat tänäkin keväänä auttamaan kotitilojensa toukotöissä. Kylmien kelien vuoksi ei poikien mukaan vielä osaa sanoa, kuinka pian pelloille tänä keväänä päästään.
Tarvasjokelaiset Juho Sipilä (vas.) ja Anttoni Laaksonen valmistautuvat tänäkin keväänä auttamaan kotitilojensa toukotöissä. Kylmien kelien vuoksi ei poikien mukaan vielä osaa sanoa, kuinka pian pelloille tänä keväänä päästään.
Tarvasjokelaiset Juho Sipilä (vas.) ja Anttoni Laaksonen valmistautuvat tänäkin keväänä auttamaan kotitilojensa toukotöissä. Kylmien kelien vuoksi ei poikien mukaan vielä osaa sanoa, kuinka pian pelloille tänä keväänä päästään.

AURANMAA. Koululaisten maatalouslomat ovat viljavalla Auranmaalla yllättävänkin vähäisiä.
Auranmaan yläkouluihin tehty soittokierros paljastaa, että esimerkiksi Auran yhtenäiskoulussa ei ole viimeisten vuosien aikana anottu kouluvapaata kotitilalla työskentelyyn. Muissa yläkouluissa maatalouslomia on anottu vuosittain noin 1–2 oppilaalle ja maksimissaan viikoksi kerrallaan.
Kosken seudun yläasteen rehtorin Jouni Karvosen mukaan kouluvapaata maataloustöitä varten anoneita on enimmillään ollut 2–3 kerrallaan. Viimeisen kahden lukuvuoden aikana ei Koskellakaan ole vapaita oppilaille tähän tarkoitukseen anottu.
–Vapaita anoneita on yllättävän vähän huomioiden, kuinka paljon meillä on maanviljelijöiden lapsia, Karvonen toteaa ja kertoo koulun henkilöstöltä puolestaan tulevan vuosittain noin 1–2 virkavapaa-anomusta maanviljelystöitä varten.

Lue lisää 15.4.2014 lehdestä