Kehonrakentaja Toni Kataja palaa kisalavoille

0
Toni Kataja on valmistautunut kahteen kilpailuun, mutta jatkosta hän ei osaa sanoa. Leipänsä hän ansaitsee sosiaalialan yrittäjänä syrjäytyneiden nuorten kanssa työskennellen.
Toni Kataja on valmistautunut kahteen kilpailuun, mutta jatkosta hän ei osaa sanoa. Leipänsä hän ansaitsee sosiaalialan yrittäjänä syrjäytyneiden nuorten kanssa työskennellen.
Toni Kataja on valmistautunut kahteen kilpailuun, mutta jatkosta hän ei osaa sanoa. Leipänsä hän ansaitsee sosiaalialan yrittäjänä syrjäytyneiden nuorten kanssa työskennellen.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Kolme vuotta sitten riihikoskelainen kehonrakentaja Toni Kataja sanoi lopettavansa kilpailemisen, koska se vei liikaa henkisiä ja fyysisiä voimavaroja perhe-elämältä. Tauon aikana hän löysi uudenlaisen kisadieetin, joka ei haittaa tavallista perhe-elämää. Viikonloppuna Kataja palaa parrasvaloihin.
Kataja on valmistautunut seuraavan kahden viikonlopun kilpailuihin koko alkuvuoden. Tarkan dieetin ja armottoman treeniohjelman avulla kehosta poistetaan ylimääräinen rasva. Lihasmassa on kerätty ja muokattu viimeisen 20 vuoden aikana.
Jalkalihakset ovat Katajan vahvuus, nyt hän on tavoitellut olkapäihin lisää pyöreyttä ja keskivartaloon kontrollia. Kilpailuissa merkkaavat lihasten koon lisäksi niiden kireys ja kropan tasapainoisuus.
–Isoin ei voita vaan se, joka näyttää parhaalta.
Kehonrakennuksessa Katajaa viehättää itsensä voittaminen. Hän korostaa, että laji ei ole pelkkää ”pattien pullistelua” vaan vaatii ankaraa työtä. Kisakunnon hakeminen on enemmän henkinen kuin fyysinen koettelemus. Hän muistuttaa, että kisapäivän kunto ei ole tila, jota voi ylläpitää kisapäivää kauempaa.

Lue lisää 11.04.2014 lehdestä