Kuntaliitossopimukset kunnanhallitusten käsittelyssä

0

TARVASJOKI, LIETO, PÖYTYÄ. Tarvasjoen ja Liedon yhdistymissopimus on kummankin kunnan kunnanhallituksen käsittelyssä tänään. Tarvasjoella käsitellään myös Tarvasjoen ja Pöytyän kuntaliitoksen yhdistymissopimusluonnosta. Liedon yhdistymissopimuksesta kunnanjohtaja Oili Paavola ei ole antanut valmista päätösesitystä vaan aikoo tehdä esityksen kokouksessa. Pöytyää koskeva yhdistymisselvitys tuodaan kunnanhallitukselle tiedoksi ja sitä Paavola esittää laitettavaksi nähtäville.
Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela esittää Liedon kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että yhdistymissopimus Tarvasjoen kanssa hyväksyttäisiin. Poikela ei osaa ennakoida, mitä asiasta päätetään. Hän kuitenkin toteaa, ettei yhdistymissopimuksesta jätetty kuin kolme huomautusta. Huomautuksissa otettiin kantaa Tarvasjoen puolesta.
Tarvasjoella yhdistymissopimuksesta jätettiin kaksi huomautusta. Kummassakin vastustetaan Tarvasjoen liittämistä Lietoon yhdistymissopimuksen ehdoin.