Pöytyä, Aura ja Tarvasjoki ”uuteen idän kuntaan”

0

PÖYTYÄ, AURA, TARVASJOKI. Turun seudun kuntajakoselvittäjät ovat julkistaneet mallin, jossa seudun 17 kunnasta tehtäisiin kolme ”vahvaa peruskuntaa”. Pöytyä, Aura ja Tarvasjoki kuuluvat ehdotuksessa ”uuteen idän kuntaan”, johon niiden lisäksi kuuluvat Lieto, Paimio ja Sauvo. Kuntajakoselvittäjä Risto Kortelainen korostaa, että nyt julkistettu malli on ”vahva keskustelunavaus”.
–Tässä pohditaan, voisiko itään syntyä maaseutumainen, selkeästi kasvava kunta.
Kortelaisen mukaan avaus idän kunnasta perustuu muun muassa alueen taloudelliseen vahvuuteen. Etäisyyttä Yläneeltä Sauvon perukoille tulee noin 100 kilometriä. Kortelaisesta etäisyys on pitkä tiheään asutulla kaupunkiseudulla, mutta ei koko Suomen mittakaavassa.
Kuntajakoselvittäjät tapaavat seuraavaksi kuntien edustajat. Kortelaisen mukaan selvittäjät ovat avoimia muillekin ehdotuksille, mikäli kunnat ovat valmiita viemään niitä eteenpäin. Hän korostaa, että kuntarakennelain vähimmäistavoitteet 20000 ihmisen väestöpohjasta ja talouden kantokyvystä pitää toteutua.