Pöytyällä ja Oripäässä hyödynnetään kesätyöllistämistukia

0
Kyrön sahalle haetaan palovartijoita kesäseisokin ajaksi, jolloin sahan alueella tehdään erilaisia tulitöitä. Kuvassa kuorimonhoitaja Kai Siltala valvoo, kun terämies Jussi Poutanen leikkaa vannesahan osaa.
Kyrön sahalle haetaan palovartijoita kesäseisokin ajaksi, jolloin sahan alueella tehdään erilaisia tulitöitä. Kuvassa kuorimonhoitaja Kai Siltala valvoo, kun terämies Jussi Poutanen leikkaa vannesahan osaa.
Kyrön sahalle haetaan palovartijoita kesäseisokin ajaksi, jolloin sahan alueella tehdään erilaisia tulitöitä. Kuvassa kuorimonhoitaja Kai Siltala valvoo, kun terämies Jussi Poutanen leikkaa vannesahan osaa.

 AURANMAA. Pöytyän kunta maksoi viime vuonna kesätyöllistämistukea 32 yritykselle. Talousvaikeuksissa painiva Tarvasjoki puolestaan luopui tuesta kokonaan siksikin, että tuen hakijoita on ollut vähän.

Kunnan koosta ja yritysten määrästä luonnollisesti riippuu, kuinka monia mahdollisia kesätyöllistäjiä ja tuen hakijoita kunnassa on. Yritysten määrän laskemisessa on omat hankaluutensa, mutta esimerkiksi Pöytyällä on yhden arvion mukaan yrityksiä noin 650 ja Tarvasjoella noin 140.

–Sekin vaikuttaa, minkä tyyppisiä yritykset ovat, elinkeinoasiantuntija Lassi Rosala huomauttaa.

–Sellaisiin yrityksiin on helpompi ottaa kesätyöntekijöitä, joissa työtehtävät eivät vaadi pitkää perehdytystä.

Haku kuntien omiin kesätyöpaikkoihin on käynnissä vielä Aurassa. Koskella haku päättyy perjantaina ja Tarvasjoella torstaina. Tarvasjoen vapaa-aikatoimen paikat ovat haettavissa maanantaihin asti. Perjantain Viikkolehdessä auranmaalaiset yritykset kertovat kesätyötilanteestaan ja siitä, millainen on heidän mielestään täydellinen kesätyöntekijä.

Lue lisää 11.4.2014 lehdestä