Viime vuosi toi valoa Tarvasjoen talouteen

0
Viime vuosi toi hieman valoa Tarvasjoen synkkään taloustilanteeseen. Vuoden aikana muun muassa kunnanviraston ja hyvinvointikeskuksen toiminnasta löydettiin säästökohteita.
Viime vuosi toi hieman valoa Tarvasjoen synkkään taloustilanteeseen. Vuoden aikana muun muassa kunnanviraston ja hyvinvointikeskuksen toiminnasta löydettiin säästökohteita.
Viime vuosi toi hieman valoa Tarvasjoen synkkään taloustilanteeseen. Vuoden aikana muun muassa kunnanviraston ja hyvinvointikeskuksen toiminnasta löydettiin säästökohteita.

TARVASJOKI. Tarvasjoen kunnan taloustilanne koheni viime vuonna. Viime tilikaudella kertyneellä ylijäämällä lähes puolitettiin taseeseen kertynyt alijäämä. Pelkkää tilikauden noin 880 000 euron ylijäämää tuijottamalla tilanteesta saa kuitenkin liian ruusuisen kuvan.
Viime tilikaudella kertyneestä ylijäämästä yli puolet katoaisi ilman viime vuonna saatua harkinnanvaraista valtionosuutta ja Härkätien kuntayhtymän purkamisesta kertyneitä satunnaisia tuottoja. Tuloksessa näkyy myös kuntien jako-osuuksissa ja verotuksen kertaerien maksatuksissa tapahtunut muutos.
Tarvasjoen vuosikate muodostui joka tapauksessa noin 996 470 euroa positiiviseksi. Vuosikatteen muuttuminen negatiivisesta positiiviseksi tarkoittaa, että Tarvasjoki pääsi ainakin toistaiseksi eroon yhdestä kriisikuntakriteeristä.
Muut kriteerit kuitenkin vielä täyttyvät. Muun muassa kunnan taseessa kertynyttä alijäämää on vuoden 2013 jälkeenkin vielä noin 900 000 euroa. Lainaa Tarvasjoella oli vuoden lopussa 3 917 euroa asukasta kohden ja suhteellinen velkaantuneisuusprosentti oli 71.

Lue lisää 04.04.2014 lehdestä