Viinien maistelu luonnistuu virsiä veisaten

0
Luontokapinetissa veisattiin viinin voimalla. Kuva: Mikko Perttunen
Luontokapinetissa veisattiin viinin voimalla. Kuva: Mikko Perttunen
Luontokapinetissa veisattiin viinin voimalla. Kuva: Mikko Perttunen

PÖYTYÄ/Yläne. Suvivirsi raikaa vajaan parinkymmenen innostuneen veisaajan suusta Luontokapinetissa. Välillä maistellaan juustoja ja pikkusuolaista, ja suu kostutetaan viineillä. Samalla yläneläisten entinen pappi, Oripään tämänhetkinen vs. kirkkoherra Irina Kaukinen kertoo tarinoita viinin ja kirkon toisiinsa kietoutuvasta historiasta.
–Laulamme ahkerasti, maistelemme varovasti, Kaukinen opastaa illan aluksi.
Kun Kaisa Raittila ja Mikko Malkavaara alkoivat järjestää kotonaan pääkaupunkiseudulla viini- ja virsi-iltoja vuonna 2007, he tuskin aavistivat, millaista buumia olivat luomassa. Iltoja on vuosien ajan järjestetty siellä täällä ympäri Suomen, ja nyt konsepti on rantautunut myös Auranmaalle.
–Rakastan virsiä ja tarinoita ja tykkään myös viinistä. Ajateltiin, että miksemme mekin voisi kokeilla, Kaukinen summaa idean taustoja.
Hän kertoo, että itse Martti Luther on aikanaan sanonut: ”Joka ei naisia, viiniä ja laulua rakasta, on koko ikänsä typerys.”

Lue lisää 17.4.2014 lehdestä