Ennakkoäänestys jäi valtakuntaa vaisummaksi

0

AURANMAA. Tiistai-iltana päättynyt europarlamenttivaalien ennakkoäänestys jäi Auranmaalla sekä Varsinais-Suomea että muuta valtakuntaa vaisummaksi. Koko Auranmaan ennakkoäänestysprosentti oli noin 15,4, kun vastaava luku on Varsinais-Suomessa 17,9 ja koko maassa 17,1. Valtakunnan tasolla mentiin vuoden 2009 europarlamenttivaalien tahdissa. Silloin äänestysprosentti heti ennakkoäänestyksen päätyttyä oli 17,3.

Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät olivat Marttilassa, jossa äänestysprosentti (20,9) nousi ainoana alueen kunnista yli valtakunnallisen prosentin. Pöytyällä lukema oli 15,5, Aurassa 15, Koskella 14,1 ja Oripäässä 13,1. Laiskimmat ennakkoäänestäjät oli Tarvasjoella, jossa ennakkoäänestysprosentti jäi 12,4:ään. Kaikissa kunnissa naiset olivat miehiä innokkaampia äänestäjiä.

Oikeusministeriön antamat ennakkoäänestysprosentit tarkentuvat vielä, kun rekisteriin lisätään muun muassa ulkomailla annetut ennakkoäänet. Europarlamenttivaaleissa valitaan Euroopan parlamenttiin yhteensä 751 jäsentä 28 jäsenvaltiosta. Suomesta jäseniä valitaan 13.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 25.5.