Ennakkoäänestys sujuu laiskasti Auranmaalla

0

AURANMAA. Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on edennyt Auranmaalla laiskaan tahtiin. Sunnuntai-iltaan mennessä äänestämässä oli käynyt vasta 8,1 prosenttia Auranmaan äänioikeutetuista. Lukema on huomattavasti huonompi kuin Varsinais-Suomen tai koko maan äänestysprosentti: Varsinais-Suomessa oli sunnuntai-iltaan mennessä käyttänyt äänioikeutensa 10,0 ja koko maassa 9,7 prosenttia äänioikeutetuista.
Selvästi vilkkainta äänestys on ollut Marttilassa, jossa ennakkoon on äänestänyt 11,6 prosenttia äänioikeutetuista. Koskella lukema oli sunnuntai-iltana 8,0, Pöytyällä ja Aurassa 7,9 ja Tarvasjoella 7,0. Kaikkein hiljaisinta on ollut Oripäässä, jossa vaaliuurnilla on käynyt 6,3 prosenttia äänioikeutetuista.

Ennakkoon pääsee äänestämään vielä tänään maanantaina ja huomenna tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 25. toukokuuta.