Koskisfolk tanssii, folkkaa ja folkrokkaa

0
Koskelainen kansantanssiryhmä m:t esitti vuoden 2012 Koskisfolkissa tansseja ja tarinoita. M:t nähdään jälleen perjantai-iltana Koskisfolkissa Nuortentuvan lavalla. Kuva: Kiti Salonen.
Koskelainen kansantanssiryhmä m:t esitti vuoden 2012 Koskisfolkissa tansseja ja tarinoita. M:t nähdään jälleen perjantai-iltana Koskisfolkissa Nuortentuvan lavalla. Kuva: Kiti Salonen.
Koskelainen kansantanssiryhmä m:t esitti vuoden 2012 Koskisfolkissa tansseja ja tarinoita. M:t nähdään jälleen perjantai-iltana Koskisfolkissa Nuortentuvan lavalla. Kuva: Kiti Salonen.

KOSKI. Perjantai-illasta sunnuntaihin kestävä Koskisfolk tarjoaa tänäkin vuonna kansanmusiikkia niin perinteisestä kuin modernistakin kansanmusiikista kiinnostuneille. Nyt 12. kertaa järjestettävässä tapahtumassa kuullaan myös folkrockia Ruotsista sekä nähdään aikuisten ja lasten kansantanssia Virosta. Perinteiseen tapaan Koskisfolkiin liittyy myös lasten Näppärikurssi, jossa lähes sata lasta ja nuorta kokoontuu oppimaan soittoa Mauno Järvelän kehittämällä sisuki-menetelmällä.
–Tarton yliopiston kansantanssiryhmän saapuminen on osa kulttuurivaihtoamme. Hoven Droven on legendaarinen folkrock yhtye Ruotsista ja sen saaminen tämänkokoiseen tapahtumaan on melkoinen juttu, kertoo Tero Naumi Kosken Nuorisoseurasta.
Koskisfolkin aloittavat Nuortentuvassa perjantaina järjestettävät Kansantanssi-iltamat. Tarton yliopiston kansantaiteen ensemblen lisäksi illassa ovat Koskelta mukana Kööri ja m:t, Tarvasjoelta Krämpät ja Liedosta Veijarit ja Riiarit, Turun Kansantanssin Ystävien aikuisten ryhmä PRO ja salolainen irlantilaisen musiikin orkesteri The Green Hope.
Iltamien jatkoilla Kestikarassa on äänessä Pirulainen, jonka ensimmäinen kokopitkä albumi, Hurja hehku, valittiin Vuoden 2013 kansanmusiikkilevyksi.
Lauantaina Kahviaitassa kuullaan Rymäkkää Arttu & co -kokoonpanoon supistettuna, turkulaista Port Arthur Bluegrass Bandia, hiukan supistetussa kokoonpanossa esiintyvää Nytkyä ja Martti Koivistoa.

Koskisfolkin ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.koskisfolk.net.

Lue lisää 20.05.2014 lehdestä