Lahjašekin lunastus voi tulla kalliiksi

0
Jos ei tiedä, minkä pankin asiakas lahjan saaja on, on helpompaa antaa lahjaksi seteli kuin šekki.
Jos ei tiedä, minkä pankin asiakas lahjan saaja on, on helpompaa antaa lahjaksi seteli kuin šekki.
Jos ei tiedä, minkä pankin asiakas lahjan saaja on, on helpompaa antaa lahjaksi seteli kuin šekki.

AURANMAA. Eri oppilaitoksista valmistuvat saavat lähiaikoina lahjakseen sekä lahjašekkejä että rahaa. Jos lahjan antaja päätyy šekkiin, hänen kannattaa selvittää etukäteen, mitä sen lunastus maksaa lahjan saajalle, sillä ehdot vaihtelevat paitsi pankkiryhmittäin, myös pankeittain.
Jos lahjašekin saaja ja sen antaja ovat saman pankkiryhmän asiakkaita, lahjašekin lunastaminen tai summan siirto omalle tilille ovat yleensä maksuttomia, mutta jos lahjan saaja ja antaja käyttävät eri pankkiryhmää, osa šekin arvosta voi sulaa lunastus- tai tilisiirtomaksuihin.
–Kaikkien pankkiryhmien šekkien siirto lunastajan omalle OP-pankin tilille on maksutonta. OP-ryhmän lahjašekin käteisnostokin on ilmaista, mutta jos haluaa nostaa muun pankkiryhmän šekin käteisenä, nostosta on hinnastomme mukaan oikeus periä 20 euroa, kertoo Ranja Pohjanrinne Auran Osuuspankista.
Samaan pankkiryhmään kuluvassa Yläneen Osuuspankissa rahaa peritään vain, jos lahjakortin summan haluaa siirtää toisen pankkiryhmän tilille.

Lue lisää 16.05.2014 lehdestä