Muissa kunnissa työttömyyden kasvutahti hidastunut, Oripäässä kiristynyt

0

AURANMAA. Työttömyyden kasvu on Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksen mukaan hidastumassa. Työttömyyden kasvun hidastuminen näkyy myös Auranmaalla lukuun ottamatta Oripäätä, jossa työttömyyden kasvutahti on viime kuukausina kiristynyt.
Tämän vuoden helmikuusta työttömien määrä on Oripäässä vähentynyt yhdellä, mutta viime vuoden maaliskuusta työttömien määrä on kasvanut 37,7 prosentilla. Työttömyyden kasvu kiihtyi syksyllä ja on ollut kiivaimmillaan kahden viime kuukauden aikana.
Kuukauden takaisesta työttömien määrä on vähentynyt kaikissa Auranmaan kunnissa. Vuoden takaisesta työttömyys on kuitenkin kasvanut kaikissa muissa Auranmaan kunnissa paitsi Koskella ja Aurassa.
Avoimia työpaikkoja Auranmaalla oli maaliskuussa 84, mikä on 35 enemmän kuin vuosi sitten ja 49 enemmän kuin kuukausi sitten.