Oripään lentokentällä järjestetään kesäkuussa iso rallitapahtuma

0
Pasi Valtonen, Susanna Rantasalo, Jyri Mattila ja Jani Salmenoja suunnittelevat millainen ralliravintolan Okra-halliin perustetaan rallin ajaksi. Kuva: Marianne Rovio
Pasi Valtonen, Susanna Rantasalo, Jyri Mattila ja Jani Salmenoja suunnittelevat millainen ralliravintolan Okra-halliin perustetaan rallin ajaksi. Kuva: Marianne Rovio
Pasi Valtonen, Susanna Rantasalo, Jyri Mattila ja Jani Salmenoja suunnittelevat millainen ralliravintolan Okra-halliin perustetaan rallin ajaksi. Kuva: Marianne Rovio

ORIPÄÄ. Oripään lentokentällä järjestetään 7. kesäkuuta Nilfisk Ralli. Tapahtuman järjestää Raision Urheiluautoilijat yhteistyökumppaneinaan Turun Lentokerho ja Lions Club Oripää.
–Kyseessä on F-Cupin kesän ensimmäinen osakilpailu. F-Cup on Suomen suosituin rallisarja ja Oripään ralli on kansallisen tason kilpailu. Osallistujia sekä yleisöä tulee joka puolelta Suomea. Mukaan mahtuu enintään 260 osallistujaa, Susanna Rantasalo Raision Urheiluautoilijoista kertoo.
Kilpailu alkaa lauantaina 7.6. kello 11 Oripään lentokentältä, josta autoja lähetetään yksi kerrallaan matkaan minuutin välein. Reitin kokonaispituus on noin 196 kilometriä ja erikoiskokeita ajetaan Oripään lisäksi myös Pöytyällä ja Loimaalla. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin lentokentälle myöhään iltapäivällä.
Lentokentällä autoja käydään huoltamassa, jolloin yleisö saa käydä jututtamassa rallikuskeja. Lentokentällä pääsee tutustumaan samanaikaisesti myös ilmailuharrastukseen. Tapahtuman tarkoituksena on tehdä yleisölle tutuksi sekä rallia että purje- ja taitolentoa.