Poliisi valvoo nuorten päihteidenkäyttöä päättäjäisviikonloppuna

0

AURANMAA. Poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä jälleen tehostetusti koulujen päättymisviikonloppuna koko maassa. Valvonnan erityiskohteena on tänäkin vuonna nuorten päihteiden käyttö erityisesti lasten leikkipaikoilla sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla.
Valvonnalla pyritään myös puuttumaan alkoholijuomien välitykseen alaikäisille sekä alaikäisten luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Poliisi puuttuu normaaliin tapaan valvonnassa yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen.
Poliisi ilmoittaa alle 18 -vuotiaiden alkoholin hallussapidosta tai nauttimisesta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Tämän lisäksi seurauksena on useimmiten 20 euron rikesakko ja aina juomien menetys.
Aikaisempina vuosina poliisin haltuun on jäänyt valvontaviikonlopun aikana noin 2 500 litraa erilaisia laittomasti hallussa pidettyjä alkoholijuomia, mutta viime vuonna luku oli ensimmäistä kertaa alle 2 000 litraa.