Pöytyä haluaisi Tarvasjoen, Tarvasjoelta pakit Pöytyälle

0

PÖYTYÄ, TARVASJOKI. Pöytyän kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana polveilevan keskustelun ja äänestyksen jälkeen hyväksyä kuntaliitoksen Tarvasjoen kanssa. Tarvasjoen kunnanvaltuusto puolestaan päätti äänestyksen jälkeen vastustaa kuntaliitosta Pöytyän kanssa.

Tarvasjoen kunnanvaltuusto on päättänyt jo aikaisemmin hyväksyä kuntaliitoksen Liedon kanssa. Liedon kunnanvaltuusto puolestaan vastustaa liitosta Tarvasjoen kanssa. Valtiovarainministeriön palkkaamat kuntajakoselvittäjät ovat esittäneet ministeriölle, että kriisikunta Tarvasjoki pitäisi liittää Lietoon.

Se, mihin kuntaan Tarvasjoki ensi vuoden alusta alkaen liitetään, on nyt Suomen hallituksen käsissä. Eteensä se saa kesäkuussa kaksi esitystä, joissa kummassakin osapuolet ovat eri mieltä liitoksesta. Lieto-Tarvasjoki-liitoksella on kuntajakoselvittäjien tuki, Pöytyä-Tarvasjoki-liitoksen paperit lähtevät ministeriöön myöhässä ministeriön asettamasta aikataulusta.

Kriisikuntalainsäädäntöä testataan kesäkuussa ensimmäistä kertaa. Tarvasjoen kanssa samantapaisessa tilanteessa ovat Lavia ja Jalasjärvi.

Pöytyän maanantai-illan kunnanvaltuustossa liitosta Tarvasjoen kanssa päätettiin kannattaa äänin 15–20. Juuri ennen maanantai-illan valtuuston kokousta oli kunnanhallituksen kokous, jossa päätettiin äänin 4–6 esittää valtuustolle, että yhdistymissopimusta ei hyväksytä ja että liitosneuvottelut raukeavat. Kunnanvaltuustossa Jouko Anttila (kok) esitti Reino Kallion (kok) kannattamana, että kuntaliitos Tarvasjoen kanssa pitäisi hyväksyä. Tämä esitys voitti äänestyksen valtuustossa.

Tarvasjoen maanantai-illan kunnanvaltuustossa päätettiin vastustaa liitosta Pöytyän kanssa äänin 10–7. Valtuustoa ennen kokoontunut kunnanhallitus päätti esittää äänestyksen jälkeen valtuustolle, että liitos pitäisi hyväksyä. Valtuuston kokouksessa Riikka Oksala (kok) esitti Mikko Raittiin (ps, sit) kannattamana, että Tarvasjoki ei liittyisi Pöytyään. Tämä esitys voitti äänestyksen.

Lue yksityiskohtaisempi selonteko päätöksistä perjantain Viikkolehdestä.