Rattijuopot tehovalvontaan kesäkuun alussa

0

AURANMAA. Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia kesäkuun ensimmäisellä viikolla koko maassa. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Poliisin mukaan kesällä alkoholionnettomuuksien määrät kääntyvät nousuun.

– Onnettomuudet painottuvat viikonloppuihin ja etenkin lauantait korostuvat tilastoja tarkasteltaessa. Vuorokaudenajoista yöllä kello kahden ja kuuden välillä ajetaan eniten alkoholikolareita ja vastaavaksi aamuseitsemän ja iltapäivä kello 14:n välillä vähiten, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta kertoo.

Valvontaa suunnataan riskiajankohtien lisäksi myös käynnistyneeseen mökkiliikenteeseen. Rattijuopumusvalvontaviikko on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Euroopan laajuista valvontaoperaatiota.

Kuluvan vuoden tammi-huhtikuussa poliisin tietoon tulleiden rattijuopumusten kokonaismäärä on pysynyt lähes samana kuin edellisenä vuonna. Myönteistä on, että törkeiden tapausten määrä on laskenut 7,4 prosenttia. Toisaalta niin sanottujen tavallisten rattijuopumusten määrä on kasvanut 8,8 prosenttia.

– Kesän lomamatkoilla ja mökkireissuilla vain selvänä ja virkeänä rattiin. Näin liikenne on meille kaikille turvallisempaa, Lammi muistuttaa.