Tarvasjoen seurakunta valitsi suunnaksi Liedon

0

TARVASJOKI. Tarvasjoen kirkkovaltuusto nuiji seurakunnan suunnaksi Liedon. Kirkkovaltuusto hyväksyi torstai-illan kokouksessaan aiesopimuksen, jonka mukaan Tarvasjoen seurakunnasta tulee Liedon seurakunnan kappeliseurakunta ensi vuoden alusta alkaen. Sopimus pysyy voimassa vain, jos Liedon ja Tarvasjoen kuntaliitos toteutuu.

Kirkkoherra Outi Niiniahon mukaan sopimuksesta käytiin Tarvasjoen kirkkovaltuustolle epätyypillisen pitkä keskustelu. Eniten keskusteltiin siitä, miksei neuvotteluja olla käyty myös Pöytyän suuntaan. Kirkkovaltuusto hyväksyi sopimuksen ilman äänestystä, mutta neljä kirkkovaltuutettua olisi halunnut, että mahdollinen Pöytyän suunta olisi mainittu sopimuksessa. He jättivät siksi eriävän mielipiteen.

Eriävän mielipiteen jättäneet olivat Pertti Tenhunen, Piia Matikainen, Timo Isotalo ja Minna Hallanheimo. Liedon kirkkovaltuusto käsittelee aiesopimusta toukokuun lopulla. Toteutuakseen liitos vaatii kirkkovaltuustojen lisäksi tuomiokapitulin ja kirkkohallituksen hyväksynnän.