Aura ja Pöytyä aikeissa kokeilla viidettä kertaa yhteistä kirjastotoimenjohtajaa

0
Minna Leinonen sijaisti viime viikolla oman työnsä ohella Kyrön kirjastossa. Kuva: Päivi Perkiö
Minna Leinonen sijaisti viime viikolla oman työnsä ohella Kyrön kirjastossa. Kuva: Päivi Perkiö
Minna Leinonen sijaisti viime viikolla oman työnsä ohella Kyrön kirjastossa. Kuva: Päivi Perkiö

AURA, PÖYTYÄ. Auran ja Pöytyän kirjastotoimenjohtajien toimien yhdistäminen on enää Pöytyän kunnanhallituksen päätöstä vailla. Auran kunnanhallitus on jo omalta osaltaan hyväksynyt sopimuksen yhteisestä kirjastotoimenjohtajasta. Myös Pöytyän koulutuslautakunta esittää kunnanhallitukselle sopimuksen hyväksymistä. Asia on Pöytyän kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina.
Mikäli Pöytyän kunnanhallitus sopimuksen hyväksyy, kirjastotoimenjohtajan virka voidaan laittaa heti hakuun. Valtuustoille asia ei enää ole etenemässä.
Kirjastojen työntekijöiltä virka ei saa täyttä ymmärrystä. Pöytyän vt. kirjastotoimenjohtaja Minna Leinonen miettii, miksi  Auran ja Pöytyän kirjastotointa yritetään jälleen kerran saada saman johtajan hoidettavaksi.
–Tämä on nyt viides kerta, kun asiaa yritetään ja muistaakseni yhteistyö on aina ennen kariutunut siihen, ettei palvelut ostava kunta ole mielestään saanut rahoilleen tarpeeksi vastinetta, Leinonen toteaa.
Uudelta johtajalta vaaditaankin paljon, sillä käytännössä hänen on johdettava neljää itsenäistä kirjastoa, koska Pöytyänkään kolmesta kirjastosta yksikään ei ole selkeästi keskuskirjasto.

Lue lisää 27.6.2014 lehdestä