Entiseen makeistehtaaseen luomujäätelötehdas ja puutarhakalustemyymälä

0
Leafin vanha kiinteistö puhkeaa pian uudelleen kukkaan. Kuva: Kenneth Sundberg
Leafin vanha kiinteistö puhkeaa pian uudelleen kukkaan. Kuva: Kenneth Sundberg
Leafin vanha kiinteistö puhkeaa pian uudelleen kukkaan. Kuva: Kenneth Sundberg

AURA. Alkuvuodesta 2013 Leafin tehtaan sammuivat valot. Ensi syksynä valot syttyvät uudelleen, kun tiloihin tulee Suomisen Maito Oy:n luomujäätelötehdas.
Tehtaan tavoitteena on aloittaa tuotanto syksyllä 2014 ja työllistää ainakin viisi työntekijää vuoden 2015 loppuun mennessä. Tehtaan tuotantotilan tarve on noin 700 neliötä eli noin kymmenesosa tehdasrakennuksen pinta-alasta. Yritys vuokraa tilat aluksi viiden vuoden ajaksi.
Jäätelön pääraaka-aine eli luomumaito tulee Vennan tilalta Paattisilta. Vennan tilan pojat Olli ja Samuli Suominen ovat osakkaina hankkeessa. Yrityksen toimitusjohtajana toimii helsinkiläinen yrittäjä Horst Neumann.
Jäätelötehdas ei ole ainut, joka aloittaa pian Leafin kiinteistössä: ensi viikolla Mäkelän Rakennus Oy alkaa myydä pihalla erinäisiä kyllästettyjä puutarvikkeita, puutarhakalusteita ja mökkejä. Osa tehdaskiinteistöä tulee pihamyynnin varastoksi.
Mäkelän Rakennus Oy myös omistaa tehdaskiinteistön. Toimitusjohtaja Pauli Mäkelä kertoo, että tilaa kiinteistössä vielä riittää.
–Räätälöityjä tilaratkaisuja on saatavilla uusille yrityksille, Mäkelä kertoo.

Lue lisää 27.6.2014 lehdestä