Intohimoiset vanhojen autojen harrastajat esittelivät armaansa

0
Markus Virtasen Chandler Special Six vm -27 oli kulkueen vanhin menopeli. Kuva: Kiti Salonen
Markus Virtasen Chandler Special Six vm -27 oli kulkueen vanhin menopeli. Kuva: Kiti Salonen
Markus Virtasen Chandler Special Six vm -27 oli kulkueen vanhin menopeli. Kuva: Kiti Salonen

PÖYTYÄ/Yläne. Wanhojen menopelien kulkue huristi lauantaina läpi Yläneen keskustan kymmenettä kertaa. Henkilöautojen, kuorma-autojen, traktoreitten ja kaksipyöräisten kulkueessa oli tällä kertaa mukana yli 50 ajoneuvoa kahdeksalta vuosikymmeneltä.
–Kulkueen kalusto on sanoinkuvaamattoman upeaa. Kaikki ovat kunnostaneet ajopelejään harrastuksena ja avioeron uhallakin; intohimo ja työmäärä näkyvät, kulkueen järjestelyistä vastannut Rauli Harinen kuvailee.
Lietolainen Aki Laukkanen sai Scania LB 80 Superin kunnostustyön valmiiksi kulkuepäivää edeltävänä iltana. Laukkanen osti mädän Scanian itselleen neljä vuotta sitten. Lokakuusta lähtien hän on viettänyt verstaalla joka illan ja viikonlopun.
Honkilahtelainen Markus Virtanen pohti, että jonkin sortin hulluudestakin museoautojen hankkimisessa kai on kyse.
Wanhojen menopelien kulkueeseen Virtanen osallistui Chandler Special sixillä. Poika Ossi Virtanen hurutteli kääpiöauto Heinkel Kabine T153S:llä, joka voitti henkilöautojen yleisöäänestyksen sarjan.

Lue lisää 1.7.2014 lehdestä