Kosken Kahvi-Aitassa kukkii 70-luku

0
Kahvi-Aitasta löytyy kirkkaita värejä, suuria kuvioita ja muita 1970-luvun klassikkoja.
Kahvi-Aitasta löytyy kirkkaita värejä, suuria kuvioita ja muita 1970-luvun klassikkoja.
Kahvi-Aitasta löytyy kirkkaita värejä, suuria kuvioita ja muita 1970-luvun klassikkoja.

KOSKI. Kosken maaseutunaisten vanhassa lainamakasiinissa ylläpitämän Kahvi-Aitan yläkertaan kiipeävä katsoja sukeltaa mielenkiintoiseen värimaailmaan. Aitan perinteisen kesänäyttelyn teemana on tällä kertaa 1970-luku. Väreissä ei tuolloin pihistelty: seinillä ja pöydillä hehkuvat aikakauden suurikuvioiset kukkakankaat, niin marimekot kuin muidenkin aikakauden suunnittelijoiden tekstiilit.
Keski-ikäiselle katsojalle näyttely takaa menolipun lapsuuteen tai nuoruuteen. Aika monen lapsuudenkodin kaapeista tai mökiltä löytyy edelleen tuon ajan värikkäitä muovikippoja ja emaliastioita, Marimekon printeistä puhumattakaan.
–Kahvi-Aitan näyttelyt ovat kuuluneet koskelaiseen kesään vuodesta 1981 lähtien ja ihmiset ovat jo tottuneet odottamaan niitä, kertoo Maija Uusitalo.

Kahviaitta on avoinna kesällä 31. elokuuta saakka sunnuntaisin klo 11–20. Kosken Kohauksen aikaan myös lauantaina 26.7. klo 11–22 .

Lue lisää 24.6.2014 lehdestä