Puolen sataa halausta puiden puolesta

0
Kosken maaseutunaiset saivat niin naiset, miehet kuin lapsetkin mukaan puunhalaukseen.
Kosken maaseutunaiset saivat niin naiset, miehet kuin lapsetkin mukaan puunhalaukseen.
Kosken maaseutunaiset saivat niin naiset, miehet kuin lapsetkin mukaan puunhalaukseen.

KOSKI. Penninkulman laavulla vaikutti vahvasti siltä, etteivät koskelaiset sittenkään ole melkein hämäläisiä, niin malttamatonta väkeä paikalla oli.
–Eiks näitä voisi halata jo nyt, innokkaimmat tivasivat maaseutunaisten puheenjohtaja Paula Postilta, kun kello lähestyi keskiviikkona iltakahdeksaa. Juuri tuolloin Impin suvikuntoiluun osallistuneiden naisten, miesten ja lasten oli tarkoitus halata yhdessä laavun ympäristön puita ja osallistua näin Maa- ja kotitalousnaisten valtakunnalliseen tempaukseen.
Vaikka muutama kiireisin halasikin koivunsa hiukan etuajassa, valtaosa malttoi odottaa koko maahan sovittuun H-hetkeen saakka. Maa- ja kotitalousnaisten Metsästä voimaa -järjestökampanjalla haluttiin tuoda esille metsien taloudellinen merkitys ja monipuolinen virkistyskäyttö sekä metsä ruoan ja hyvinvoinnin lähteenä. Lisäksi tavoitteena oli tehdä puunhalauksen Suomenennätys.
Valtakunnallinen tavoite myös saavutettiin: puunhalaamisen epävirallinen Suomen ennätys on nyt 4 127 halausta.

Lue lisää 17.6.2014 lehdestä