Selvittäjät jakaisivat seudun neljään

0

VARSINAIS-SUOMI. Turun seudun kuntajakoselvittäjät ovat julkaisseet linjauksen, jonka mukaan 17 kunnan alue jaetaan neljäksi kunnaksi. Auranmaan kunnista Aura ja Pöytyä ovat oma kimppansa. Lieto ja siihen pian liittyvä Tarvasjoki kuuluvat visiossa alueen suurimpaan kuntaan yhdessä Turun, Kaarinan, Paimion ja Sauvon kanssa.

Selvittäjät laativat linjauksensa kuultuaan kuntia edellisestä ehdotuksestaan, jossa seutu oli jaettu viiteen kuntaryppääseen. Selvittäjien mukaan nyt julkaistun linjauksen lähtökohtana ovat elinvoimaiset ja taloudellisesti vahvat peruskunnat. Uusimpaan linjaukseen ei enää kysellä kuntien kannanottoja, vaan seuraavaksi kukin kuntaryhmä laatii yhdistymisselvityksen.

Kuntajakoselvittäjien linjaamat kaksi muuta kuntarypästä ovat Naantali, Masku Taivassalo ja Kustavi sekä Raisio, Rusko, Nousiainen, Mynämäki ja Vehmaa. Tekemällä liitosselvitykset kunnat täyttävät kuntarakennelain vaatiman selvittämisvelvollisuuden. Pakkoliitoksiin laki ei anna valtuuksia paitsi kriisikuntien tapauksessa.

Lue lisää tiistain 24.6. Viikkolehdestä!