Karhu häipyi häädöttäkin?

0
Karhu
Riistakamera tallensi karhun lauantaina noin tuntia ennen puolta yötä. Kuva: Markku Levonen.

KOSKI, MARTTILA. Koskella ja Marttilassa liikkunut ja mehiläispesiä urakalla tuhonnut karhu on mahdollisesti  siirtynyt muualle, sillä siitä ei ole saatu havaintoja sunnuntain jälkeen.
Toistaiseksi viimeisimmän tihutyönsä kontio teki  Koskella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, jolloin se vieraili jo toistamiseen Ismo Kajanderin Koskella olevalla tarhalla ja rikkoi kolme mehiläispesää,  jotka oli juuri saatu korjatuksi karhun edellisen tuhotyön jäljiltä. Tuolloin karhu kaatoi Kajanderilta Koskella seitsemän pesää. Tuho syntyi, kun kaikki karhun kaataman pesän kanssa samassa jonossa olleet pesät kaatuivat.
Poliisi antoi loppuviikosta Marttilan Seudun ja Turun Seudun Riistanhoitoyhdistysten tehtäväksi yrittää karhun karkotusta koirien ja karkotusaseen avulla. Ensimmäinen karkotusyritys tehtiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sen jälkeen, kun karhu oli saatu mehiläispesien lähelle viritetyn riistakameran kuvaan. Karhu ennätti kuitenkin häipyä lähistöltä ennen riistamiesten tuloa.

Lue lisää 22.07.2014 lehdestä