Kaupunkilaiset relaavat maalla

0
Kyllä maalla on mukavaa!

teraphepat_emantaRatsastusterapeutti Leni Palolan pitkäaikaiset työkaverit viettävät jo seitsemättä kesää Yläneen Heinijoella. Terapiahevosten loma alkoi juhannukselta ja heinää rouskutellaan laitumella heinäkuun loppuun asti. Rennon lomakauden jälkeen kolmikko palaa töihin Kaarinan Kuusiston ratsastuskeskukseen.
Sälli aloitti Palolan terapiahevosena yksitoista vuotta sitten ja Mynta vuotta myöhemmin. Töitä tehdään tasaisessa tahdissa syksystä juhannukseen. Palola pitää tärkeänä sitä, että myös hevosilla on kesäloma. Ja ennen kaikkea, että ne pääsevät laiduntamaan.
–Hevosille tekee niin hyvää, kun ne pääsevät puraisemaan ruohoa poikki, sehän on niin luontaista niille. On  sääli, ettei kaikilla hevosilla ole siihen mahdollisuutta, Palola mainitsee.

Lue lisää 1.8.2014 lehdestä