Melliläjärvessä järvisyyhyä

0
Melliläjärven järvisyyhyn aiheuttajat viihtyvät huonoimmin alueilla, joilla ei ole vesikasvillisuutta.
Melliläjärven järvisyyhyn aiheuttajat viihtyvät huonoimmin alueilla, joilla ei ole vesikasvillisuutta.
Melliläjärven järvisyyhyn aiheuttajat viihtyvät huonoimmin alueilla, joilla ei ole vesikasvillisuutta.

Loimaa/Mellilä.  Mellilä-järven uimareiden  saamat iho-oireet johtuvat Liedon terveysvalvonnan johtaja Johanna Mäkisen arvion mukaan vaarattomasta, vaikkakin kiusallisesta järvisyyhystä, sillä uimaveden mikrobiologinen laatu on heinäkuussa todettu hyväksi ja yleisille uimarannoilla asetetut vaatimukset.
– Uimareiden iho-oireiden todennäköisin aiheuttaja on imumato, vaikka toukkavaiheita ei näytteestä löytynyt. Imumadonväli-isäntänä toimivat kotilot. Uimista kannattaa siksi välttää paljon vesikasvillisuutta kasvavalla, matalalla rantavyöhykkeellä, jossa myös kotilot viihtyvät, Mäkinen kertoo.
Iho-oireita aiheuttavien imumatojen kiinnittymistä ihoon voi vähentää peseytymällä uinnin jälkeen puhtaalla vedellä ja kuivaamalla ihon uimisen jälkeen voimakkaasti karkealla pyyhkeellä.

Lue lisää 18.07.2014 lehdestä