Myllärintalon runko ja katto korjataan museoviraston tuella

0
Ensimmäisessä vaiheessa laudasta rakennetun talon päädyn alaosa puretaan, tuetaan ja tehdään uudet pysty- ja vaakapuut, selvittävät Ritva Koski ja Piika Vainio myllärintalon remontista.
Ensimmäisessä vaiheessa laudasta rakennetun talon päädyn alaosa puretaan, tuetaan ja tehdään uudet pysty- ja vaakapuut, selvittävät Ritva Koski ja Piika Vainio myllärintalon remontista.
Ensimmäisessä vaiheessa laudasta rakennetun talon päädyn alaosa puretaan, tuetaan ja tehdään uudet pysty- ja vaakapuut, selvittävät Ritva Koski ja Piika Vainio myllärintalon remontista.

KOSKI. Kosken keskustan tuntumassa sijaitsevassa koskimiljöössä oli taannoin useampia vanhoja rakennuksia, jotka ovat hävinneet maisemasta yksi toisensa perään. Luontopolun varrella nököttää enää myllärintalo, jonka toinen omistajista Ritva Koski sekä Koskelaisseura haluaa säilyttää ja kunnostaa.
–Myllärintalo on koskimiljöön ainoa kiintopiste, joka kannattaisi hyödyntää sekä alueen markkinoinnissa että yksittäisten tapahtumien järjestämisessä, kiteyttää Koskelaisseuran puheenjohtaja Piika Vainio.
Ajatus talon kunnostamisesta syntyi viime vuonna, kun myllyalueella pidettiin talkoot. Museovirastolle lähti loppusyksystä avustushakemus, josta tuli myönteinen päätös toukokuussa. Runko- ja kattorakenteiden korjaamiseen myönnettiin yhteensä 10 000 euron avustus, jonka käyttöaika ulottuu vuoteen 2016.
Kosken kohteen lisäksi museovirasto myönsi korjausavustusta kolmeen muuhunkin Auranmaan kohteeseen: Marttilan entisen pappilan hirsirungon kengittämistä ja ulkoverhouksen kunnostamista tuetaan 4700 eurolla. Kosti Värrin kuolinpesä sai 4000 euroa ikkunoiden kunnostamiseen ja maalaamiseen. Suojeltu kohde sijaitsee Karinaisissa, Mäenpään kylässä. Pöytyän kulttuuritoimi sai 4100 euron avustuksen Uudenkartanon Sahlbergien sukukalmistoalueen kunnostamiseen.

Lue lisää 4.7.2014 lehdestä