Rivien välistä

0
Tärkeitä sanoja.
Tärkeitä sanoja.

En osaa sanoa, kuinka monta onnittelukorttia olen eläissäni askarrellut, mutta villi veikkaukseni on, että satoja.
Mutta sen tiedän, että kaupasta olen ostanut vain muutamia kortteja. Tiedän kuinka paljon helpommalla sitä pääsisi, jos marssisi valmiille korttihyllylle ja valkkaisi valtavasta valikoimasta mieluisimman, mutta se ei vain sovi minun pirtaan. Ja kun läheiset ovat tottuneet, että juhlapäivän kieppeillä postilaatikkoon kolahtaa käsintehty onnitteluviesti, niin ei sellaista perinnettä henno – eikä haluakaan – katkaista.
Kun teen kortin, ajatukseni on täysillä siinä hetkessä ja siinä ihmisessä, kenelle sen tulee. Useimmiten kortti syntyy vanhan valokuvan ympärille, johon on jo valmiiksi tallentunut omat muistot ja tunnelmat. Kun sen höystää muutamalla mukavalla sanalla tai lyhyellä runolla, rivien välistä on helppo lukea, että kortin saajaa on ajateltu. Lämmöllä, ystävyydellä, rakkaudella.

"Ruusuvettä" viisikymppiselle äijälle. Putelin taakse rustasin runon.
”Ruusuvettä” viisikymppiselle äijälle. Putelin taakse rustasin runon.
Lahjakirje ristiäisiin.
Lahjakirje ristiäisiin.
Ikkuna äitienpäivään.
Ikkuna äitienpäivään.
Vauvauutisia.
Vauvauutisia.
Kerro, kerro kuvastin.
Kerro, kerro kuvastin.
Kortti ja pikkupaketti kahisevaa.
Kortti ja pikkupaketti kahisevaa.
Onnittelutikut mökkihöperölle.
Onnittelutikut mökkihöperölle.
Kiitos äiti ja isä.
Kiitos äiti ja isä.
Ruusulla tuunattu lahjapakkaus.
Ruusulla tuunattu lahjapakkaus.
Nostalgiaa 70-luvulta.
Nostalgiaa 70-luvulta.