Bussien aamumyöhästelyyn tulossa pian parannus

0
Aurasta kello 6.50 lähtevää aamubussia aikaistetaan talviaikatauluun kymmenellä minuutilla, jotta bussi ehtii Turkuun kello 7.45:ksi. Kuva on perjantailta, jolloin kyseinen vuoro saapui Turkuun aikataulussa.

 

Aurasta kello 6.50 lähtevää aamubussia aikaistetaan talviaikatauluun kymmenellä minuutilla, jotta bussi ehtii Turkuun kello 7.45:ksi. Kuva on perjantailta, jolloin kyseinen vuoro saapui Turkuun aikataulussa.
Länsilinjojen Aurasta kello 6.50 lähtevää aamubussia aikaistetaan talviaikataulussa kymmenellä minuutilla, jotta bussi ehtii Turkuun kello 7.45:ksi. Kuva on perjantailta, jolloin kyseinen vuoro saapui Turkuun aikataulussa.

AURANMAA. Aurasta Turkuun kouluun ja töihin kahdeksaksi matkaavia harmittaa Länsilinjojen Aurasta kello 6.50 lähtevä bussivuoro, joka ei aina ehdi Turkuun luvatussa ajassa eli 7.45 mennessä. Toisen asteen koulutuksessa Turussa käyvä auralaislukija kertoo joutuneensa vaihtamaan puoli tuntia aikaisempaan bussiin, koska myöhempi vuoro oli kahdesti jopa vartin myöhässä.

Länsilinjojen hallintojohtaja Kari Keinonen on saanut asiasta asiakaspalautetta ja myöntää, että aikatauluun merkitty 55 minuutin ajoaika ei kyseisellä vuorolla riitä.

Länsilinjat ei voi aikatauluja rukata, vaan niistä ovat vastuussa bussiliikenteen tilaajat, eli Varsinais-Suomen Ely-keskus ja Turun Joukkoliikennetoimisto. Ely-keskuksen joukkoliikenneasiantuntija Soile Koskela on niinikään saanut palautetta myöhästelevästä aamuvuorosta ja lupaa muutoksen talviaikatauluun, joka tulee voimaan 22.9.

– 6.50-vuoron lähtöaikaa aikaistetaan 10 minuutilla juuri siitä syystä, että aikataulussa pysyttäisiin.

Länsilinjat on liikennöinyt Turku–Oripää-reitillä heinäkuun alusta lähtien voitettuaan Ely-keskuksen järjestämän kilpailutuksen. Länsilinjojen liikenne on kuntien ja Ely-keskuksen tilaamaa. Lisäksi reitillä aloitti 11. elokuuta Valtasen liikenne, joka ajaa markkinaehtoisesti eli yrityksen omalla riskillä.

Kahden bussiyhtiön toiminta reitillä tietää enemmän bussivuoroja Oripäähän asti.

Lue lisää 26.8.2014 lehdestä