Marja Jallin kaupunkilaisjuuret ovat kaivautuneet maaseudun multiin

0
Marja Jallin syntymäpäivä oli ja meni, mutta huomenna pidetään sen varjolla piknikkonsertti.
Marja Jallin syntymäpäivä oli ja meni, mutta huomenna pidetään sen varjolla piknikkonsertti.
Marja Jallin syntymäpäivä oli ja meni, mutta huomenna pidetään sen varjolla piknikkonsertti.

KOSKI. Marja Jalli muutti Koskelle Espoosta 23 vuotta sitten. Kaupungin kasvatti kertoo juurtuneensa hyvin, joskin ajan kanssa. Koskelle juurtumista edesauttoi hänen mukaansa aviopuoliso Heikin perhe, musiikkiharrastus ja Päxyn jumpat.
–Täällä on niin paljon sellaisia asioita, jotka ovat itselle tärkeitä, että rehellisesti voi sanoa juurtuneensa, Jalli miettii.
Toisaalta hän myös myöntää kaipaavansa asioita Espoosta. Kuten meren tuoksua ja joskus jopa ihmishulinaa.
Hulinaa Jalli saa ympärilleen huomenna Koskellakin, kun Nuortentuvan pihalla starttaa merkkipäivän varjolla järjestetty piknikkonsertti.
–Synttärijuhlia en vietä, mutta synttärit antoivat hyvän syyn järjestää jotain kivaa, 50 vuotta täyttänyt Jalli sanoo.
Täysin ummikkona kaupunkilaistyttönä Jalli ei Koskelle aikanaan tupsahtanut. Eikä työ Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen erikoistutkijana ole niin yllättävä kuin kuvittelisi. Isänsä neuvosta maatalousalaa Helsingin yliopistoon opiskelemaan lähtenyt Jalli vietti lapsuuskesänsä maalla sukulaisten luona.
MTT:ssä Jalli työskentelee ohran ja kasvitautien parissa. Tutkijan työhön pätee Jallin mukaan sama kuin mihin tahansa työhön tänä päivänä. Enää ei riitä, että osaa yhden asiakokonaisuuden vaan on hallittava moniulotteisemmin kokonaisuuksia. Myös yhteistyö muiden tahojen kanssa on korostunut. Jalli kokee tämän olevan oikea väylä työskennellä, vaikka joskus voikin joutua myöntämään, ettei oma osa-alue ole se tärkein.
–Jos töitä ei tehdä yhdessä, eksyy helposti. Vaikka totta kai tarvitaan intohimoisia yhden asian puolesta puhujiakin.

Lue lisää 15.08.2014 lehdestä