Uuden Liedon valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa

0
Liedon valtuustosalissa oli maanantaina täyttä, kun valtuuston jäsenmäärä kasvoi 49:ään valtuutettuun.
Liedon valtuustosalissa oli maanantaina täyttä, kun valtuuston jäsenmäärä kasvoi 49:ään valtuutettuun.
Liedon valtuustosalissa oli maanantaina täyttä, kun valtuuston jäsenmäärä kasvoi 49:ään valtuutettuun.

 TARVASJOKI, LIETO. Vaikka Tarvasjoen ja Liedon kuntaliitos toteutuu virallisesti vasta vuodenvaihteessa, uuden Liedon valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa jo maanantaina. Tarvasjokelaisia valtuutettuja oli 49 valtuutetun joukossa kuusi.

Ensi töikseen valtuusto valitsi itselleen puheenjohtajat. Valituiksi tulivat odotetusti samat poliitikot, jotka ovat johtaneet Liedon valtuustoa kuluvalla vaalikaudella. Puheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Koivisto (kesk) ja varapuheenjohtajiksi Anne-Mari Virolainen (kok), Soili Leppänen (sd) sekä Jukka-Pekka Kuokkanen (kd).

Kahdella tarvasjokelaisella kunnanvaltuutetulla on puhe- ja läsnäolo-oikeus uuden Liedon kunnanhallituksessa toimikaudella 2014–2016. Valtuusto valitsi kunnanhallituksen tarvasjokelaisiksi jäseniksi Maria Nurmisen (kesk) ja Timo Inkisen (kok) ja heidän varajäsenikseen Esa Heinosen (kesk) ja Riikka Oksalan (kok).

Valtuusto täydensi lisäksi vuoden 2016 loppuun kestäväksi toimikaudeksi valtuuston vaalilautakuntaa tarvasjokelaisella jäsenellä ja varajäsenellä, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Jäseneksi valittiin Juha Seppä (kesk) ja varajäseneksi Nina Suominen (sd).

Lue historiallisen kokouksen tunnelmista perjantain Viikkolehdestä.

Lue lisää 29.8.2014 lehdestä