Varsinais-Suomen museopäivä houkuttelee näyttelyihin

0
Prunkkalan poikettavassa on esillä muun muassa 1920-lukulaisen nukkekodin sisustusta ja elämänmenoa. Kuva: Kenneth Sundberg
Prunkkalan poikettavassa on esillä muun muassa 1920-lukulaisen nukkekodin sisustusta ja elämänmenoa. Kuva: Kenneth Sundberg
Prunkkalan poikettavassa on esillä muun muassa 1920-lukulaisen nukkekodin sisustusta ja elämänmenoa. Kuva: Kenneth Sundberg

AURANMAA. Varsinais-Suomen museopäivää vietetään sunnuntaina jo yhdettätoista kertaa. 46 maakunnan paikallismuseota ovat valmistautuneet vastaanottamaan vieraansa järjestämällä monipuolista ohjelmaa: näyttelyitä, työnäytöksiä, valokuvanäyttelyitä ja opastuksia. Auranmaan alueelta teemapäivään osallistuvat Yrjö Liipolan taidemuseo, Tarvasjoen kotiseutumuseo, Yläneen kotiseutumuseo, Luontokapinetti, Auran Koskipirtti, Prunkkalan Poikettava ja Veräjänkorvan museo.
Yrjö Liipolan taidemuseo on sunnuntaina avoinna kello 12–15, Tarvasjoen kotiseutumuseo kello 11–16,  Yläneen Luontokapinetti ja Yläneen kotiseutumuseo kello 12–15.
Aurassa museopäivään osallistuvat Koskipirtti, Prunkkalan poikettava ja Veräjänkorvan museo. Koskipirtti on sunnuntaina avoinna kello 10–16, Auran kirkon vieressä sijaitseva Prunkkalan Poikettava kello 11–15 ja Veräjänkorvan museo kello 12–17.
Lähes kaikkiin paikallismuseoihin on sunnuntaina vapaa pääsy.