Yhteistä säveltä rosvouksen kitkemiseen on hankala löytää

0
Varkaita kiinnostavat alumiinitikkaatkin. (Kuvituskuva)
Varkaita kiinnostavat alumiinitikkaatkin. (Kuvituskuva)
Varkaita kiinnostavat alumiinitikkaatkin. (Kuvituskuva)

AURA, PÖYTYÄ. Asuntojen ja yritysten pihoilla pyöriviin varkaisiin on tänä kesänä kyllästytty Aurassa ja Pöytyällä niin, että rosvousta on yritetty laittaa kuriin perustamalla öiseen aikaan partioiva vartiointirinki. Rinkiä aktiivisimmin eteenpäin vieneet ovat kuitenkin joutuneet toteamaan, että neuvoja on helpompi saada kuin oikeaa apua.
Yhteistyötä on yritetty virittää omaa vartiorinkiä pyörittävien Auran yrittäjien kanssa, mutta yhdistyksessä ei lämmetty ajatukselle. Yhdistys ei ole halukas ottamaan toimintaa vastuulleen eikä vetämään vartiointirinkiä oman kunnan rajojen ja yrittäjäyhdistyksen ulkopuolella.
Komisario Jari Riiali pitää vartiointirinkejä sopivana toimintana mutta hän myös muistuttaa vastuukysymyksistä, jotka saattavat tulla eteen oikean rikollisen kohdatessa. Riialin mielestä epäilyistään ja havainnoistaan voi ilmoittaa Facebookissa, kunhan muistaa ilmoittaa myös poliisille ja varmistaa tietojen oikeellisuuden.
Auranmaan alueella liikkuu etenkin kesäaikaan rikollisryhmiä Baltian maista ja Romaniasta.

Lue lisää 22.08.2014 lehdestä