Tarvasjoen paloa epäillään tuhotyöksi

0
Palokuntien saapuessa paikalle tuli oli levinnyt jo laajalle. Kuva: Simo Päivärinta
Palokuntien saapuessa paikalle tuli oli levinnyt jo laajalle. Kuva: Simo Päivärinta
Palokuntien saapuessa paikalle tuli oli levinnyt jo laajalle. Kuva: Simo Päivärinta

TARVASJOKI. Tarvasjoella torstaina tuhoutuneen suurehkon puu- ja hirsirakenteisen, asumattoman omakotitalon paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Tarvalankujan alkupäässä oleva rakennus syttyi tuleen torstaina aamupäivällä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle vähän ennen puoli kymmentä. Ensimmäisten palokuntien yksiköiden tullessa paikalle palo oli jo edennyt täyden palamisen vaiheeseen ja rakennus tuhoutui palossa täysin. Tuli ei kuitenkaan levinnyt laajemmalle.

Sammutustöihin osallistui yksiköitä Tarvasjoelta, Aurasta, Marttilasta ja Liedosta. Sammutustyöt kestivät pitkälle torstai-iltaan.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Komisario Jari Riiali toteaa, että poliisilla on alkutietojen perusteella syytä epäillä paloa tahallaan sytytetyksi. Hän pyytäkin henkilöitä, jotka ovat nähneet palopaikan lähellä torstaina aamulla tai aamupäivällä epäilyttävältä vaikuttaneita henkilöitä tai ajoneuvoja, ottamaan yhteyttä poliisiin.

Poliisi pyytää havaintoja varsinkin alueella nähdystä miehestä, joka oli pukeutunut tummiin  vaatteisiin. Miehellä päällään oli ehkä nahkatakki, jossa ruskeaa tai mustaa. Mies oli noin 30-vuotias ja rotevarakenteinen. Viimeisin havainto miehestä oli hautausmaankohdalla, kun mies käveli Kyrön suuntaan.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan numeroon 029 5446678. Virka-ajan ulkopuolella yhteyttä voi ottaa hätäkeskukseen.