Kopiokonejupakka kasvatti paperivuoren

0

PÖYTYÄ. Pöytyällä käsitellään edelleen vuoden 2010 tilinpäätöksen vastuuvapautta. Elisenvaaran koulun vuonna 2009 tekemä kopiokonehankinta ei tapahtunut tarkastuslautakunnan mielestä pykälien edellyttämällä tavalla ja asiaa on puitu sen jälkeen vuorotellen tarkastuslautakunnassa, kunnanhallituksessa ja valtuustossa. Pitkittyneellä jupakalla on oma osuutensa siihenkin, että Pöytyän tuolloinen sivistysjohtaja päätti hakeutua vuonna 2011 toiseen kuntaan työhön.

Kopiokoneen hankintatavan pohtiminen voitanee syksyn kuluessa lopettaa. Kunnanhallitus päätti, ettei kunta hae asiasta päättäneeltä entiseltä sivistysjohtajalta vahingonkorvausta, koska koneen hankintamenettelyssä tapahtuneet virheet toimivallan ylityksessä ja epätaloudellisessa hankinnassa jäävät lievän tuottamuksen piiriin eli olivat suomeksi sanottuna lähinnä vahinkoja. Varoitusta sääntöjen noudattamatta jättämisestä ei voida antaa, koska viranhaltija ei enää ole kunnan palveluksessa.

Kunnanhallituksen päätös menee vielä tarkastuslautakunnan arvioitavaksi.