Kunnan työntekijöiden siirrosta jääviysjupakka

0

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnanhallitus aikoo käsitellä uudelleen päätöksen, joka koskee Riihikosken vanhan virastotalon remonttia ja keskushallinnon työntekijöiden siirtoa Yläneeltä ja Kyröstä Riihikoskelle. Kunnanhallitus ehti päättää syyskuun alussa, että asian käsittely jäädytetään toistaiseksi, koska siitä ei saada säästöjä kunnalle. Sittemmin on todettu, että sekä yksi päättäjä että kaksi virkamiestä olivat jäävejä käsittelemään asiaa.

Kunnanjohtaja Kari Jokelan mukaan jääviyttä lähdettiin tutkimaan, kun käsittelyn jäädyttämisestä syntyi kunnanhallituksen sisällä meteli. Kunnanhallituksessa oltiin sitä mieltä, että kunnanhallituksen jäsen Ari Hellstén (sd) on jäävi päättämään asiasta, koska hänen puolisonsa työskentelee Kyrössä kunnan keskushallinnossa, jonka siirrosta tässä päätetään.

Maanantain kunnanhallituksen kokouksessa puolestaan keskusteltiin, onko myös asian valmistelija, hallintopäällikkö Paula Pekkola jäävi, koska hänen työpisteensä on Kyrön toimipisteessä. Hänellä voidaan nähdä olevan henkilökohtainen intressi, kun työntekijöiden siirrosta päätetään. Sama tilanne on kehitysjohtaja Markku Kaurilalla, jolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kunnanhallituksen kokouksissa.

Aiheesta laajemmin perjantain 19.9. Viikkolehdessä.