Seurakuntavaalien ehdokaslistoilla on tilaa

0

AURANMAA. Seurakuntavaalien alla lähes kaikissa Auranmaan seurakunnissa veisataan samaa virttä. Ehdokkaita on aiempaa hankalampaa löytää. Oripäässä on jo pidempään totuttu järjestämään sopuvaalit. Vs. kirkkoherra Irina Kaukisen mukaan näiden seurakuntavaalien tilanne ratkeaa vasta viimeisenä ehdokasasettelupäivänä.

Koskelainen Jyrki Anttila kokee, ettei ihmisillä ole tällä haavaa samanlaista hinkua vaikuttaa yhteisiin asioihin kuin on aiemmin ollut. Anttilan mukaan innokkuudessa on aaltoliikettä. Nyt hän kannustaa ihmisiä tarttumaan mahdollisuuteen vaikuttaa.

Myös marttilalainen Jorma Korimäki on todennut, ettei ruuhkaa listoille ole.

–Lista saadaan koottua, mutta samaan ehdokasmäärään ei päästä kuin aiemmin, hän toteaa.

Tilanne on tuttu pöytyäläiselle Heimo Pohjanpalolle. Pohjanpalo näkee yhteiskunnan yleisen tilanteen ja talouskurimuksen heijastuvan seurakuntavaaleihin. Kirkosta irtautumiset vaikeuttavat Pohjanpalon mukaan ehdokkaiden löytämistä.

Aurassa on Arvo Laakson mukaan virinnyt uutta intoa seurakuntavaaleja kohtaan. Hän arvelee seurakunnan hengen parantumisen heijastuvan innokkuuteen lähteä ehdolle.