Suurpetohavainnot löytyvät nyt verkosta

0

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) Tassu-järjestelmään ilmoitetut suurpetohavainnot ovat nyt kaikkien nähtävissä internetissä. Havainnot löytyvät osoitteesta riistahavainnot.fi. Tiedot suurpetohavainnoista on tarkoitettu koiran kanssa metsästävien ja muiden luonnossa liikkuvien avuksi.

Riistahavainnot.fi-palvelussa ovat nähtävissä suurpetoyhdyshenkilöiden Tassu-suurpetohavaintojärjestelmään tallentamat karhu-, susi, ilves- ja ahmahavainnot. Havaintoja on näkyvillä liukuvasti kahden kuukauden aikajaksolta. Palvelu on auki ympäri vuoden.

Havainnot esitetään kartalla ruutuina, jotka vastaavat 10 neliökilometrin aluetta. Ruutujen väritys ilmaisee lajia ja havaintojen lukumäärää ruudun alueella: mitä tummempi ruutu sitä enemmän ruudun alueella on tehty havaintoja. Havainnot eivät kerro suurpetojen määrästä: samasta yksilöstä voidaan tehdä runsaasti havaintoja, mutta silti havaintojen kohteena on vain yksi yksilö. Toisaalta, jos joltain alueelta ei tule havaintoja, se ei vielä tarkoita, ettei alueella voisi olla suurpetoja.