Auran päiväkodin väki haluaa kaljakerhon pois pihastaan

0
Saalista päiväkodin pihalta: pullot olivat tällä kertaa ehjiä, mutta niiden ja pullonkorkkien lisäksi pihassa oli melkoisesti tupakantumppeja.
Saalista päiväkodin pihalta: pullot olivat tällä kertaa ehjiä, mutta niiden ja pullonkorkkien lisäksi pihassa oli melkoisesti tupakantumppeja.
Saalista päiväkodin pihalta: pullot olivat tällä kertaa ehjiä, mutta niiden ja pullonkorkkien lisäksi pihassa oli melkoisesti tupakantumppeja.

AURA. Auran vuoropäiväkoti Pääskynpesän työntekijät ovat huolestuneita tavasta, jolla osa nuorisosta käyttää päiväkodin pihaa. Iltaisin aidan yli pihalle tulleet nuoret tuovat mukanaan olutta ja tupakkaa. Oleskelun jäljiltä hiekkapihaan on jäänyt sekä ehjiä että rikottuja olutpulloja ja tupakantumppeja. Päiväkodin väki on joutunut keräämään niitä sieltä aamuisin.

–Tämä on jatkunut jo jonkin aikaa. Uskon, että nuoret eivät tule ajatelleeksi, kuinka suureen vaaraan pienet lapset joutuvat tämän vuoksi. Rikkonaisten pullojen sirpaleet voivat hautautua hiekkaan niin, ettei niitä huomaa sieltä ennen kuin lapsi satuttaa itsensä, selvittää päiväkodin vastuulastentarhanopettaja Hilkka Lempiäinen.
Pikkulapset myös panevat suuhunsa kaikkea, mitä he löytävät.

–Jo yksikin tupakantumppi saattaa nieltynä olla hengenvaarallinen pienelle lapselle, Lempiäinen huomauttaa.

Lue lisää 7.10.2014 lehdestä