Aurassa jo neljä tahallaan sytytettyä paloa

0
Lauantaiyön palo saatiin sammumaan ennen kuin se aiheutti suurta vahinkoa. Kuva: Simo Päivärinta
Lauantaiyön  palo saatiin sammumaan ennen kuin se aiheutti suurta vahinkoa. Kuva: Simo Päivärinta
Lauantaiyön palo saatiin sammumaan ennen kuin se aiheutti suurta vahinkoa. Kuva: Simo Päivärinta

AURA. Aurassa on runsaan viikon sisällä yritetty kolmesti sytyttää ulkorakennusta palamaan. Neljännellä kerralla sytytettiin pahvinkeräyslaatikko.
Ensimmäinen tuhopolttoyritys ajoittuu lokakuun neljännen ja kahdeksannen päivän välille. Karviaistentien varrella ladon pariovien keskelle laitettiin jotakin sytykettä joka sytytettiin palamaan. Tuli poltti ovia noin metrin korkealta ja 20 cm leveältä alueelta. Rakennuksen sisätiloissa ei oltu käyty ja palo oli sammunut ilmeisesti itsekseen.
Toinen tuhotyön yritys tapahtui torstai-iltana kello 20 Kirkkotien varrella. Varastorakennusta yritettiin sytyttää avoimen ikkunakarmin kohdalta. Molemmin puolin ikkunaa oli jäänyt palaneen paperin jäännöksiä ja palojätettä. Palo oli sammunut ennen pelastuslaitoksen paikalle tuloa.
Lauantaina aamuyöstä sytytettiin Kirkkotien varressa oleva lato. Ohi ajanut autoilija ilmoitti hätäkeskukseen, että ladon ovi on tulessa. Palokunta sai tulen sammumaan, ja ladosta paloi lähinnä ovi.
Neljännellä kerralla pahantekijät olivat liikkeellä Sillankorvantiellä Auran keskustassa. Pysäköintialueella oleva pahvinkeräysastia oli sytytetty palamaan. Pelastuslaitos sammutti tulen ja astiasta vaurioituivat muoviset kansiosat.
Poliisi toivoo yhteydenottoja henkilöiltä, joilla on tuhotyön yrityksiin tai vahingontekoon mahdollisesti liittyviä havaintoja. Ne voi soittaa Loimaan poliisiasemalle numeroon 0295 417336