Laxaajalta vaaditaan nopeita jalkoja ja hyvää joukkuepelisilmää

0
Tuomas Tilkasen edustama LTU Lacrosse (keltainen paliasu) pelasi vasta toista kauttaan, mutta eteni jo SM-finaaliin. Lahdessa käydyssä finaaliottelussa Turku Titans oli vahvempi lukemin 11–3. Kuva: Tiina Turkki
Tuomas Tilkasen edustama LTU Lacrosse (keltainen paliasu) pelasi vasta toista kauttaan, mutta eteni jo SM-finaaliin. Lahdessa käydyssä finaaliottelussa Turku Titans oli vahvempi lukemin 11–3. Kuva: Tiina Turkki
Tuomas Tilkasen edustama LTU Lacrosse (keltainen paliasu) pelasi vasta toista kauttaan, mutta eteni jo SM-finaaliin. Lahdessa käydyssä finaaliottelussa Turku Titans oli vahvempi lukemin 11–3. Kuva: Tiina Turkki

LITTOINEN, PÖYTYÄ/Karinainen. Ikivanha pohjoisamerikkalainen pallopeli lacrosse rantautui Suomeen vasta 2000-luvun taitteessa, mutta jo nyt lajin taitajia löytyy Auranmaaltakin. Tuoreella SM-hopeamitalistilla Tuomas Tilkasella on kokemusta kotimaisen mestaruussarjan lisäksi maaotteluista. Tilkanen tavoittelee myös paikkaa Suomen box lacrosse maajoukkueessa, joka matkaa ensi kesänä MM-kisoihin Buffaloon.

TarU Hockeyn kasvattama karinaislainen kiekkomies aloitti lacrossen pelaamiseen vuonna 2010 Kokkolassa. Hopeamitali tuli Littoisten Työväen Urheilijoiden eli LTU Lacrossen kapteenina. Joukkueessa on kauden aikana pelannut myös kaksi muuta auranmaalaista kiekkoilijaa, Tuomaksen veli Samuel Tilkanen ja Jyri Airas.

–Lacrosse on nopein jalkaisin pelattava laji maailmassa ja vauhti on aina niin sanotusti tapissa, Tuomas Tilkanen kertoo.

Lajissa häntä houkuttaa kova kilpailu.

–Laji vaatii monipuolisia fyysisiä ja lajiteknisiä ominaisuuksia. Kyseessä on myös todellinen joukkueurheilu, sillä kaikkien panos on erittäin tärkeä.

Lue lisää 3.10.2014 lehdestä