Maakunnan ilveskantaa karsitaan

0

VARSINAIS-SUOMI. Suomen riistakeskus myönsi Varsinais-Suomeen 55 kannanhoidollista ilveksen poikkeuslupaa metsästyskaudelle 2014-2015. Pöytyän seudun riistanhoitoyhdistyksen alueelle myönnettiin neljä poikkeuslupaa ja Marttilan seudun alueelle kolme. Pöytyän seudulla ilveskannan painopiste on Yläneellä, jonne neljästä luvasta on kohdistettu kolme.
Riistapäällikkö Mikko Toivolan mukaan tulevalla metsästyskaudella Varsinais-Suomeen myönnettiin suhteellisesti ottaen muuta maata enemmän lupia, koska ilveskanta on maakunnassa paikoin erityisen tiheä. Lupien painopiste on Varsinais-Suomen itäpuolella, Salon, Perniön ja Kemiönsaaren alueella. Metsästyskausi alkaa joulukuun alussa.
Ilveskanta on kasvanut tiheämmäksi myös maakunnan pohjoisosissa Pöytyän, Mynämäen ja Alastaron alueilla.