Pasi Lepistö erotettiin perussuomalaisista

0

PÖYTYÄ. Pöytyän perussuomalaisten tähänastinen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pasi Lepistö on erotettu valtuustoryhmästä, puolueen paikallisyhdistyksestä ja yhdistyksen kaikista luottamustoimista. Perussuomalaisten Pöytyän valtuustoryhmän uudeksi puheenjohtajaksi tulee Katri Keloniemi. Keloniemi ilmoitti asiasta Pöytyän valtuuston kokouksen lopussa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä kutistuu Pöytyällä näin kahteen henkilöön, koska Lepistö on edelleen kunnanvaltuutettu.
Pöytyän perussuomalaiset kuuluvat Perussuomalaisten Oripään paikallisyhdistykseen. Sen puheenjohtaja Kari Kolari totesi yhdistyksen menettäneen luottamuksensa Lepistöön hänen  kotikuntaansa koskevan epäselvyyden vuoksi. Lepistö ei ollut toimittanut yhdistykselle häneltä pyydettyä selvitystä asumisestaan, kopiota virallisesta vuokrasopimuksesta eikä henkilökohtaista selvitystä asiasta.

–Pyysimme 5. syyskuuta samoja selvityksiä kuin kuntakin on pyytänyt ja annoimme hänelle viikon aikaa niiden toimittamiseen. Emme ole saaneet selvityksiä, joten päätimme erottaa hänet, Kolari kertoo.

Epäilys Lepistön kotipaikasta sai alkunsa kuntaan kesäkuussa toimitetusta nimettömästä kirjeestä.
Pasi Lepistö toteaa asuneensa 15 vuotta Pöytyällä.

–Mielestäni asumisasiani eivät kuulu paikallisyhdistykselle eivätkä missään nimessä oripääläisille, hän toteaa.