Seutukokkikisan voitto tuli auranmaalaisilla aineksilla

0
Voittaja-annos koostui Rintalan tilan karitsanlihalla täytetystä ja Riihipuodin jauhoista valmistetusta letusta sekä Hamppufarmin hamppuöljyllä höystetystä salaatista. Kuva: Heidi Tuliniemi, Turun yliopisto.
Voittaja-annos koostui Rintalan tilan karitsanlihalla täytetystä ja Riihipuodin jauhoista valmistetusta letusta sekä Hamppufarmin hamppuöljyllä höystetystä salaatista. Kuva: Heidi Tuliniemi, Turun yliopisto.
Voittaja-annos koostui Rintalan tilan karitsanlihalla täytetystä ja Riihipuodin jauhoista valmistetusta letusta sekä Hamppufarmin hamppuöljyllä höystetystä salaatista. Kuva: Heidi Tuliniemi, Turun yliopisto.

TURKU. Turun ruoka- ja viinimessuilla käydyn Seutukokkikilpailun on voittanut Loimaan seutukunnan joukkue. Marttilalaisen Auranmaan Hunajan ja Murtolan Hamppufarmin viljelijä Virve Kettusen ja loimaalaisen poliitikon ja maanviljelijän Timo Kauniston kilpailuannos sai kehuja rohkeista makuyhdistelmistä ja paikallisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä.

Voittaja-annos koostui yläneläisen Rintalan tilan karitsanlihalla täytetystä ja riihikoskelaisen Riihipuodin jauhoista valmistetusta letusta sekä marttilalaisen Hamppufarmin hamppuöljyllä höystetystä salaatista. Kyytipoikana tarjoiltiin ananaksella maustettu juotava salaattishotti.

Jo perinteeksi muodostunut Seutukokkikilpailu kisailtiin Turun ruoka- ja viinimessuilla Turun messukeskuksessa viime viikonloppuna. Kilpailu oli järjestäjien mukaan tänä vuonna korkeatasoinen ja taistelu voitosta kova.