Talvinopeus torstaihin mennessä myös leveäkaistatielle

0

Talviajan nopeusrajoitukset otetaan Varsinais-Suomessa käyttöön keskiviikkona ja torstaina. Maakunnassa matalammat talvinopeudet koskevat yhteensä 510 tiekilometriä.
Näin halutaan vähentää onnettomuusriskiä, joka muuten kohoaa pimeällä kaksinkertaiseksi ja liukkaalla kelillä moninkertaiseksi verrattuna päivänvalossa ja sulalla kelillä ajamiseen. Kevään 2015 kesänopeuksiin siirtymisestä päätetään erikseen Liikenneviraston ensi vuoden alussa antamalla ohjeella.
Moottoriteillä korkein sallittu talvinopeus on 100 km/h ja pääosalla muita maanteitä 80 km/h.
Poikkeuksena edellisiin vuosiin valtatiellä 9 moottoritien jatkeena olevan leveäkaistatieosuuden 100 km/h rajoitus alennetaan talviajaksi 80 kilometriin tunnissa. Nopeusrajoitus alennetaan talviajan onnettomuusriskin pienentämiseksi.