Tulipalojen sarjalle jatkoa Auranmaalla – epäillään tahallaan sytytetyiksi

0
Hirsirakenteinen lato paloi Puhontiellä täysin. Kuva: Simo Päivärinta
Hirsirakenteinen lato paloi Puhontiellä täysin. Kuva: Simo Päivärinta
Hirsirakenteinen lato paloi Puhontiellä täysin. Kuva: Simo Päivärinta

AURANMAA. Tuhopolttojen sarja jatkuu Auranmaalla. Viimeisin tapaus on maanantain ja tiistain väliseltä yöltä, kun suurehko hirsirakenteinen lato paloi Pöytyän Puhontiellä aamuyöllä puoli neljän aikaan. Tätä tapausta ennen Aurassa yritettiin reilun viikon aikana polttaa kolme eri ulkorakennusta. Viimeisimpänä sytytettiin pahvinkeräyslaatikko.

Pöytyällä palanut hirsirakenteinen lato tuhoutui palossa kauttaaltaan. Viranomaisten arviot vajan koosta vaihtelevat 150 ja 250 neliömetrin välillä. Ohikulkija ilmoitti tulipalosta hätäkeskukseen, mutta pelastuslaitoksen saavuttua paikalle rakennus oli jo kauttaaltaan tulessa.

Poliisin mukaan rakennuksessa ei ollut sähköjä eikä se ollut aktiivisessa käytössä. Se sijaitsi syrjäisellä paikalla, ja sen läheisyydessä ei ole muita rakennuksia. Aurassa sytytetyt rakennukset ovat lato Karviaistentiellä sekä varastorakennus ja lato Kirkkotien varrella. Kaksi ensimmäistä sytytysyritystä sammuivat itsekseen, kolmannesta ladosta paloi lähinnä ovi. Pahvinkeräysastia poltettiin Sillankorvantiellä Auran keskustassa.

Rikosylikonstaapeli Lassi Haralan mukaan on syytä epäillä, että tuhopoltoilla on yhteys toisiinsa. Kaikki on ulkopuolelta sytytettyjä ja kyse ei ole ollut asuinrakennuksista. Poliisilla ei ole vielä tietoa tekijöistä, ja Loimaan poliisi pyytääkin vihjetietoja tulipaloista numeroon 029 5446652.