Auranmaalaisten koululaisten vanhemmat ovat aktiivisia

0
Kalevi ja Kirsi Ruusurinta ovat jo kokeneita konkareita Mustanojan koulun pihatalkoissa.
Kalevi ja Kirsi Ruusurinta ovat jo kokeneita konkareita Mustanojan koulun pihatalkoissa.
Kalevi ja Kirsi Ruusurinta ovat jo kokeneita konkareita Mustanojan koulun pihatalkoissa.

AURANMAA. Lähes kaikissa Auranmaan peruskouluissa toimii vanhempainyhdistys tai -toimikuntata. Vailla omaa vanhempien ”toimielintä” ovat vain Riihikosken ja Haverin koulut. Kosken seudun yläasteen ja Auran yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen viettävät hiljaiseloa. Tarvasjoella pyritään herättelemään vanhempainyhdistykseen uutta eloa.

Vanhempainhdistyksien toiminta voi vaihdella varainkeruusta talkkarihommiin. Esimerkiksi Mustanojan koululla vanhemmat ovat korvanneet talonmiehen jo pitkään ennen yhdistyksen perustamista. Kyrön koulun ensi vuonna 30 vuotta täyttävä vanhempainyhdistys puolestaan hakee uusia tuulia vuorovaikutuksen lisäämisestä.

 

Lue lisää 14.11.2014 lehdestä