Iltapäivystyksen loppuminen Pöytyällä tuo pulmia

0

PÖYTYÄ, AURA. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän iltapäivystys loppuu lakimuutoksen myötä vuodenvaihteessa. Loppuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että terveydenhuollon iltapäivystyspalvelut pitää hakea Loimaalta tai Turusta.

–Hoitoonpääsyn kriteerit ovat kuitenkin erilaiset kuin terveyskeskuksen iltapäivystyksessä. Jatkossa kaikki yhteispäivystykseen pyrkivät potilaat eivät pääse hoitoon, joten olisi tärkeää pystyä vahvistamaan perusterveydenhuollon palvelua omassa terveyskeskuksessa. Tällöin asiakkaille pystyttäisiin tarjoamaan akuuttivastaanottoaikoja enemmän päiväaikaan, tähdentää Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän talouspäällikkö Hanna Rannanperä.

Talousarvion hyväksyessään yhtymävaltuusto päätti, ettei kaikkia perusterveydenhuollon vahvistamiseen suunniteltuja  avoimia virkoja kuitenkaan täytetä heti vuoden alusta alkaen, vaan niistä neuvotellaan alkuvuoden aikana. Tämä tuo kuntayhtymän toiminnalle haasteen ensi vuoden alussa.