Pöytyän iltapäivystys pyrkii Loimaalle

0
Sairaanhoitaja Sari Heikkonen esittelee Armi Vuorelle poliklinikan kävijätilannetta.
Sairaanhoitaja Sari Heikkonen esittelee Armi Vuorelle poliklinikan  kävijätilannetta.
Sairaanhoitaja Sari Heikkonen esittelee Armi Vuorelle poliklinikan kävijätilannetta.

PÖYTYÄ, LOIMAA. Loimaan päivystyspoliklinikka hoitaa nyt Pöytyän terveyskeskuksen päivystyksen viikonloppuisin sekä arkisin kello 20 lähtien. Ensi vuoden alusta arki-iltojen päivystys alkaisi jo kello 15.

Päivystyspoliklinikan osastonhoitaja Sirkka Ristimäki uskoo iltapäivystyksen hoituvan yhtä sujuvasti kuin tähänastistenkin päivystysten.

–Aurasta ja Pöytyältä tuli tänne esimerkiksi syyskuussa yö- tai viikonloppupäivystykseen 78 terveyskeskustasoiseen päivystykseen ohjattua potilasta, Ristimäki kertoo.

–Ennen päivystykseen tuloa kannattaa soittaa puhelinneuvontamme numeroon 02 314 3793. Päivystykseen lähdettäessä mukana on hyvä olla lista käytössä olevista lääkkeistä ja tiedot mahdollisista allergian aiheuttajista, Ristimäki neuvoo.

Vuodenvaihteessa voimaan tuleva uusi päivystysasetus uhkaa kuitenkin lopettaa päivystyspoliklinikan yöpäivystyksen Loimaan ja Vakka-Suomen aluesairaaloista.

Päällimmäisenä ongelmana on vaatimus anestesialääkärin paikallaolosta kaikkina vuorokaudenaikoina. Loimaalla aluesairaalan johtava lääkäri Armi Vuori pitää sairaalan nykyistä päivystyskäytäntöä toimivana ja potilaiden kannalta turvallisempana kuin yöpäivystyksen siirtämistä Tyksiin.

Lue lisää 21.11.2014 lehdestä