Talvikeli vei neljä ojaan

0
Henkilöauto luiskahti ojaan Koskella Härkätien ja Salontien risteyksessä. Kuva: Simo Päivärinta
Henkilöauto luiskahti ojaan Koskella Härkätien ja Salontien risteyksessä. Kuva: Simo Päivärinta
Henkilöauto luiskahti ojaan Koskella Härkätien ja Salontien risteyksessä. Kuva: Simo Päivärinta

KOSKI, MARTTILA, ORIPÄÄ. Auranmaalla oltiin varautuneita talven tuloon, eikä viikonloppuna talviseksi muuttunut keli aiheuttanut henkilövahinkoihin johtaneita liikenneonnettomuuksia. Vaarallisin tilanne sattui Oripäässä Säkyläntiellä lauantai-iltapäivällä, kun paperirullia kuljettanut ajoneuvoyhdistelmä ajautui ojaan ja osa kuormasta purkautui rikkoutuneesta kuormakorista.
Säkylästä Loimaan suuntaan tullut mieskuljettaja menetti ajoneuvoyhdistelmän hallinnan loivasti vasemmalle kääntyvässä kaarteessa. Ajoneuvoyhdistelmä ajautui tien vasemmanpuoleiseen ojaan ja vaurioitui. Kuljettaja selvisi vammoitta.
Kuormana olleiden paperirullien kokonaispaino oli noin 20 tonnia. Yhdistelmän nosto suoritettiin sunnuntaina aamupäivällä. Alkoholilla ei ollut osuutta ojaanajoon. Tapahtuma-aikana tien pinta oli jäinen ja erittäin liukas.
Muutamia muitakin tieltä suistumisia sattui.
Perjantai-illalla Marttilassa maastoauto suistui ojaan Martintieltä kymppitien risteyksessä. Paikalle tuli VPK ohjaamaan liikennettä auton noston ajaksi. Noin puoli tuntia kestänyt nosto ei juurikaan ruuhkauttanut liikennettä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.
Perjantai-illalla liukasteltiin ojaan myös Koskella. Henkilöauto suistui ojaan Salontien ja Härkätien risteyksessä. Kyseisessä kohdassa sattuu talvisin usein ulosajoja. Tällä kertaa kukaan ei loukkaantunut.
Sunnuntaiaamulla henkilöauto suistui ojaan Koskella Härkätiellä. Tieltä suistuminen sattui Koskelta noin 2,5 kilometrin päässä Marttilaan suuntaan mentäessä.

Juttua on päivitetty.